Crnogorski  English 
Skip Navigation LinksCKDD A.D. Podgorica > Crnogorski

Obavještenja : Obavještenje akcionarima o Zahtjevu za sprovođenje postupka prinudne prodaje akcija emitenta JADRAN RIBA A.D. Kotor

Naslov

Obavještenje akcionarima o Zahtjevu za sprovođenje postupka prinudne prodaje akcija emitenta JADRAN RIBA A.D. Kotor  

Tekst

 

Obavještenje akcionarima o Zahtjevu za sprovođenje postupka prinudne prodaje akcija emitenta JADRAN RIBA A.D. Kotor

 

          

          Obavještavamo akcionare emitenta Društvo za ribarstvo na moru, promet i usluge export – import „Jadran riba“ AD Kotor da je, dana 28.3.2024.godine, Sticalac Pekić Saša iz Podgorice, pozivajući se na odredbe člana 39 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava a nakon okončanja obavezne javne ponude za preuzimanje Komisijskim rješenjem broj 07/2-7/8-23 od 16.2.2024.godine, podnio Zahtjev za prinudnu prodaju akcija manjinskih akcionara emitenta JADRAN RIBA A.D. Kotor (simbol trgovine JARI).  Sticalac je tražio pravo na prinudni otkup preostalih 1.838 akcija JARI pod istim uslovima iz javne ponude za preuzimanje (13,20 € po akciji), za šta je deponovao novčana sredstva u iznosu 24.261,60 €  na namjenskom računu za preuzimanje broj 510-8407-39 koji CKDD vodi kod Crnogorske komercijalne banke a.d.. Broj akcija JARI koje su predmet zahtijevane prinudne prodaje je dobijen kao preostali broj akcija emitenta koje nijesu u vlasništvu Sticaoca i sa njim povezanog lica po ugovoru o zajedničkom djelovanju Petranović Veska.

Na osnovu navedenog zahtjeva Sticaoca i odredbi Uputstva Komisije broj 01/1-2797/1-12 od 11.12.2012. godine, obavještavamo akcionare emitenta JADRAN RIBA A.D. Kotor da će CKDD, u roku od tri radna dana od prijema Zahtjeva:

-          izvršiti prenos vlasništva predmetnih 1.838 akcija JARI sa računa manjinskih akcionara na račun Sticaoca Pekić Saše, i

-          izvršiti isplatu manjinskih akcionara pod uslovima iz javne ponude za preuzimanje, na bankovne račune koje preostali akcionari dostave u sjedište CKDD-a u ul. Svetlane Kane Radević br. 1 u Podgorici ili na e-mail info@ckdd.me.

Ukoliko nije moguće izvršiti isplatu (akcionari nijesu dostavili CKDD-u broj bankovnog računa, akcionari sa nevalidnim JMBG, akcionari koji su preminuli a u CKDD nije sprovedeno rješenje o nasljeđivanju, pravna lica za koja CKDD ne posjeduje podatke statusu i o broju bankovnog računa, akcionari čije su akcije pod teretom,...), isplata akcionara će biti izvršena odmah nakon što se izvrši ispravna identifikacija uključujući i podatke o bankovnom računu, odnosno nakon što se zakonski razriješi svako konkretno prethodno pravno pitanje.   

 

Veza na dokument

 

Datum

29.3.2024

Prilozi

WEB1\Administrator je kreirao u 29.3.2024 7:48
WEB1\Administrator je poslednji put izmenio u 29.3.2024 7:48
© 2011 Centralno Klirinško Depozitarno Društvo a.d.